Lilo ; ”Vi vill inte ha hit dem”

”Vi vill inte ha hit dem”


Så låter det just nu i Vellinge kommun. Idag kommer de första ensamma barnen flytta in på vandrarhemmet i Hököpinge.

Vi har de senaste dagarna kunnat läsa i medierna om invånarna i Hököpinge som protesterar mot att ett trettiotal ensamma flyktingbarn skall få bo på ett vandrarhem. Här om dagen hölls ett informations möte för invånarna där de skulle få höra vad detta kommer betyda för samhället, samt ge dem en chans att ställa frågor. På plats att svara fanns bland annat Eva Dall från Attendo. Det är vårdföretaget Attendo som har valt att placera dessa trettio barn på vandrarhemmet.

Invånarna protesterade högt under mötet, de tycker helt enkelt att barnen inte har något att göra i deras kommun. Under mötet berättade Eva att det är viktigt att ge barnen en säker miljö, samtidigt fick hon svar från invånarna "–Våra egna barn då? Hur blir det nu med deras trygghet?".

Under årens gång har vi fått ta del av flera tragedier i svenska orter där flertalet invandrare har placerats. Vi har väl inte glömt vad som har pågått, och fortfarande gör, i bland annat Rosengård i Malmö och Backa
i Göteborg.

Själv anser jag att vi idag inte har resurserna till att hjälpa fler invandrare. Det är lågkonjuktur, vi har vår högsta arbetslöshet någonsin, etc. Vi har inte ens råd att ta hand om de krisdrabbade vi redan har i Sverige! Om vi inte kan ge våra egna barn ett säkert och tryggt liv, hur ska vi då kunna göra det för dessa ensama barn?

http://aftonbladet.se/nyheter/article6101818.ab

På Vellinge kommuns hemsida berättar kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman (M), vad han tycker om detta uppträdande från Attendo. Han anser att det inte ligger på Sverige att ta hand om dessa ensamma flyktingpojkar, utan att det är en fråga som måste tas upp i EU. Vilket jag håller med om. Sverige löser inga problem genom att ta emot fler flyktingar, det är en fråga som måste tas i högre instanser.

Mer om Lars-Ingvar Ljungmans åsikter i utlägget på Vellinges hemsida kan ni läsa här.

/Lilo

Kommentarer
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Heder åt dig, som kan diskutera med sunt förnuft som de flesta inte klarar av i denna debatten.

2009-11-13 @ 16:16:02
URL: http://www.icedaniel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0