Lilo ; Smäll ska du ha!

Satt imorse och läste tidningen då en man på praktikplatsen började prata om de fall av misshandel som hade tagits upp i media det senaste. Såklart syftade han på Papa Dee och de senaste fallet Di Leva. Efter ett par dagars undran var de flesta förvånade över att höra att det var Di Leva som hade misshandlat sin fru, iranskan Zinat Pirzadeh.



Di Leva förklarar själv att han har kommit hem och varit berusad, han hade varit arg och börjat kasta saker omkring sig. Då Zinat försöker stoppa honom från att skada sig själv skall han ha slängt iväg henne genom rummet. När polisen kommer fram till lägenheten är fönstren sönderslagna och lägenheten stökig och sönderslagen, de får höra av vittnen att Di Leva har gett flera slag mot huvudet och sparkar mot Zinat.

Det som gör mig arg i första hand är inte själva misshandeln utan medias sätt att lägga fram detta. De finner det endast intressant eftersom det är en känd person som har misshandlat sin fru. Om vi gör lite snabb efterforskning hittar vi snabbt en undersökning från Brå (Brottsförebyggande rådet), den lyder:

"År 2003 anmäldes drygt 22 000 brott rubricerade som misshandel mot kvinnor, varav cirka tre fjärdedelar utgjordes av misshandel av bekant gärningsman. Totalt har den anmälda misshandeln mot kvinnor ökat med drygt 20 procent under de senaste tio åren."

Det betyder alltså att vi varje år har 16 854 (siffra hämtad från undersökningen) andra fall av brott rubricerade som misshandel mot kvinnor i Sverige. Och det är bara de anmälda brotten vi pratar om nu, vem vet hur stort mörkertalet är. Var har dessa sin plats i media? Varför berättar inte våra tidningar att det är fel i stället för att dölja problemet.

Helt klart kan våra medier sluta rapportera från de svältande barnen i afrika och självmordsbombarna i asien, jag vill veta vad som händer i Sverige och hur vi arbetar för att göra det bättre!

P.S. Zinat har meddelat att hon nu tänker lämna Tomas. D.S.

/Lilo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0